Blodkärlen testade för Arteroskleros

Efter snart ett halvår med Waiora hade jag och min hustru i fredags tillfälle att testa tillståndet hos våra blodkärl.

När Dr. Per-Arne Öckerman i Bohus utanför Göteborg fick tillgång till NCD, gjorde han en  studie. Han provade NCD på sig själv och på 10 andra personer. Efter 30 dagar återkom han med beskedet att blodkärlens tillstånd föryngrats med 20 år. Det var blodkärlens elasticitet/plasticitet som mätts upp.

Sedan dess har vi varit spända på att få prova detta hos oss själva. Det fick vi möjlighet till när Dr Olle Haglund  var på besök och föreläste i Höllviken den gångna veckan.

Nu vet vi ju inte hur blodkärlen var innan vi började med NCD och AgariGold, men kanske skulle det bli ett meningsfullt resultat i alla fall.

Olle Haglund hade gjort tester med Arteriograf hela fredagen och blev glatt överraskad när han såg våra resultat.

Ingen annan var i närheten av våra värden:

Mina blodkärl är i samma kondition som hos en frisk 26-åring! Inte dåligt för en 59-åring, eller hur?

Så kom kära hustruns resultat. (Det är klart att det var tävling, vi är ju jämngamla.)

Hennes blodkärl visade sig vara som hos en frisk 20-åring! Helt otroligt! Vi var lyckliga där vi gick hemåt hand i hand.

 

Vad kan man dra för slutsats av detta? Eftersom vi inte vet vilka värden vi hade innan vi började med NCD och AgariGold, får vi resonera lite grand.

  1. Vi kan lugnt anse Per-Arne Öckermans resultat som bekräftade.
  2. Vi har tagit NCD under längre tid än i Öckermans studie. Om Anitas o mina startvärden var som normala 59-åringars, så har våra blodkärl föryngrats med 33 respektive 39år.
  3. Inverkan av AgariGold som vi tagit lika länge som NCD (6 månader) och inverkan av Chava, som vi också tagit nästan hela perioden (5 månader) borde också förstärka resultatet.

En annan sak som vi märkt en längre tid, är att vi har mjuk hy båda två. Narigheten är borta, utan att vi smörjer in huden med någonting. Det är kanske samma sak som hänt med insidan av blodkärlen?

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates